Ademwerk

Ademen. We doen het dag en nacht, een leven lang.

Het lijkt vanzelf te gaan, en voor een groot deel is dat ook zo. Toch spelen ook hier onze patronen en innerlijke processen een rol. Bewust of onbewust krijgt de adem meer of minder ruimte. En voor sommigen is ademen helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Brug tussen het bewuste en het onderbewuste

Het bijzondere aan de ademhaling is dat het in principe vanzelf gaat én dat we er enige controle over hebben! Dat maakt dat we onze adem kunnen inzetten als brug tussen het bewuste en het onderbewuste.

Tijdens Focussen kunnen we ons door aandacht te schenken aan het gebied waar de adem beweegt bewust worden van wat er speelt in ons. We laten het ademen dan precies zo zijn zoals het is.

Bij het Ademwerk gaan we juist spelen met de adem. We gaan de manier van ademen veranderen en intensiveren. Daarmee kloppen we als het ware op de poort naar onderbewuste lagen. Zo kunnen we met onze bewuste aandacht reizen door de ruimte van de ziel. Wat je ervaart is voor iedereen persoonlijk. Maar vaak is er de overkoepelende ervaring dat alles met elkaar verbonden is. Bewust en onbewust, heden, verleden en toekomst. Het besef van ruimte en tijd kan veranderen. Logica kan oplossen, oorzaak en gevolg vermengen zich. Alles is één.

Ruimte geven aan het zelf-genezend vermogen van je wijze lijf

Gevoelens van verdriet, woede en angst kunnen aan de oppervlakte komen. Een veilige bedding geeft dan de gelegenheid om die emoties te doorvoelen en te laten stromen. Vaak helpt het om er geluid aan te geven. En om je lijf te laten bewegen zoals het dat van binnenuit wil. Alles wat onderdrukt was wordt verwelkomd en mag geuit worden. Je onderbewuste weet precies wat er nodig is. Zo geven we ruimte aan het zelf-genezend vermogen van je lijf.

saskiakimman.nl focussessie

Je kunt bij mij terecht voor een één op één Ademsessie (mogelijk gecombineerd met Focusing of een plantmedicijn).

Ook een coachingstrajekt op basis van Ademwerk is mogelijk.

En daarnaast geef ik Ademcirkels. Zie hiervoor de Agenda.

Een individuele Ademsessie kost 80 euro voor anderhalf uur. Wil je met iemand samen komen, dan kost het 120 euro.

Wil je het combineren met Focusing of plantmedicijn? Dat kan ook. Neem dan contact met me op.