Cursus Focusing

Als je de cursus Focusing komt volgen, leer je de taal van je lichaam verstaan. Zonder druk, maar op je eigen tempo ga je deze boeiende materie begrijpen. Stapje voor stapje wordt je duidelijk waar het bij focussen om gaat, en ga je de ruimte ervaren die vrij komt, als je je perspektief nét een beetje verandert en scherper stelt. Als je je eigen binnenwereld even je onverdeelde aandacht schenkt.

In september 2024 start er een nieuwe basiscursus van zes bijeenkomsten van drie uur. De cursusdata worden gepland met de eerste aanmelders.

De cursus gaat waarschijnlijk plaatsvinden in groepsruimte de Oorsprong, aan de Driehuizerweg in Nijmegen (zie www.groepsruimte.com)

De cursusprijs is 285 euro inclusief boek (Focussen van Erna de Bruijn), cursusmateriaal en koffie en thee. Ook een individuele kennismakingssessie is inbegrepen. Voor mensen met een klein budget geldt een kortingstarief.

Het is tevens mogelijk om mee te doen via de Meedoen-regeling gemeente Nijmegen en Heumen. Dan kost het 175 euro (exclusief kennismakingssessie die dan 45 euro kost).

Als je hier vragen over hebt, neem contact met me op.

Saskia Kimman cursus Focusing

​Ik werk met kleine groepen, van 4 tot 8 personen. Voor twee- of drietallen is het mogelijk om een eigen groepje te vormen, dan zijn de bijeenkomsten in mijn praktijk aan huis.


Aan deelname gaat een kennismakingssessie vooraf, zodat we in kunnen schatten of de cursus aan zal sluiten, of dat er eerst nog wat meer focuservaring nodig is.
Ik bied daarvoor een individuele sessie aan voor de kennismakingsprijs van 55 euro. Als je besluit de cursus te gaan doen, is deze sessie bij de prijs inbegrepen.

Naast de basiscursus, bied ik ook de modules 2, 3 en 4 aan. Iedere module bestaat uit zes lessen. Na module 4 kun je de begeleiders-opleiding doen. Ook bij de aparte modules is het mogelijk om in te stromen.

Soms past het beter bij iemand om het één op één te leren. Dat kun je ook bij mij doen. Samen kijken we wat voor jou een passend tempo is. En je bent dan ook welkom op de open focusavonden om met anderen uit te wisselen.

De Open Focusavonden zijn in principe iedere laatste maandagavond van de maand bij mij thuis in Nijmegen, en iedere eerste en derde maandagavond online. Iedereen die de basiscursus volgt of gevolgd heeft kan meedoen.

Weekend Focusing

Van 8 tot 10 november 2024 geef ik het weekend “De Kracht van Focusing” op de Refter in Ubbergen. Zie hiervoor de Agenda.

Dit weekend is uit te breiden tot een Basiscursus. Dat kan met een vervolgpakket van één privé-sessie, twee online-groepsbijeenkomsten van 2 uur en een live-dagdeel. Dit pakket kost 195 euro (korting is mogelijk). De data kunnen nog afgestemd worden. Met het weekend én het vervolgpakket samen heb je ook het Certificaat Basiscursus Focusing behaald.

Heb je interesse in de Basiscursus Focusing, in vervolgmodules, of in de Open Focusavonden of in het weekend, neem contact met me op.