Cursus Focusing

Als je de cursus Focusing komt volgen, leer je de taal van je lichaam verstaan. Zonder druk, maar op je eigen tempo ga je deze boeiende materie begrijpen. Stapje voor stapje wordt je duidelijk waar het bij focussen om gaat, en ga je de ruimte ervaren die vrij komt, als je je perspektief nét een beetje verandert en scherper stelt. Als je je eigen binnenwereld even je onverdeelde aandacht schenkt.

In het voorjaar 2024 start er een nieuwe basiscursus van zes bijeenkomsten. De cursusdata zijn:

Op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur, ongeveer eens in de drie weken. Start 12 april, of later, zodra er een aantal deelnemers zijn.

En/of op donderdag van 9.45-12.45 vanaf 4 april, gemiddeld eens in de drie weken.

De cursus gaat plaatsvinden in groepsruimte de Oorsprong, aan de Driehuizerweg in Nijmegen (zie www.groepsruimte.com) Wil je graag meedoen, maar kun je niet alle data, laat het me weten. Zolang er ruimte is kan ik nog enigszins rekening houden met de wensen van de eerste aanmelders. Dat betekent ook dat de data nog kunnen veranderen. Er zijn zonodig ook mogelijkheden op andere dagdelen. Ik hoor het graag als je interesse hebt, dan hou ik je op de hoogte.

Op vrijdagmiddag 22 maart is er een proefles van 13 tot 15 uur. (Kosten 11 euro)

De cursusprijs is 285 euro inclusief boek (Focussen van Erna de Bruijn), cursusmateriaal en koffie en thee. Ook een individuele kennismakingssessie is inbegrepen. Voor mensen met een klein budget geldt een speciaal kortingstarief. Het is tevens mogelijk om mee te doen via de Meedoen-regeling gemeente Nijmegen en Heumen. Dan kost het 165 euro (zonder boek).

Als je hier vragen over hebt, neem contact met me op. Financiën hoeven geen belemmering zijn om te leren Focussen.

Saskia Kimman cursus Focusing

​Ik werk met kleine groepen, van 4 tot 8 personen. Voor twee- of drietallen is het mogelijk om een eigen groepje te vormen, dan zijn de bijeenkomsten korter.
Aan deelname gaat een kennismakingssessie vooraf, zodat we in kunnen schatten of de cursus aan zal sluiten, of dat er eerst nog wat meer focuservaring nodig is.
Ik bied daarvoor een individuele sessie aan voor de kennismakingsprijs van 45 euro. Als je besluit de cursus te gaan doen, is deze sessie bij de prijs inbegrepen.

Naast de basiscursus, bied ik ook de modules 2, 3 en 4 aan. Iedere module bestaat uit zes lessen. Na module 4 kun je de begeleiders-opleiding doen. Ook bij de aparte modules is het mogelijk om in te stromen.

Soms past het beter bij iemand om het één op één te leren. Dat kun je ook bij mij doen. Samen kijken we wat voor jou een passend tempo is. En je bent dan ook welkom op de open focusavonden om met anderen uit te wisselen.

De Open Focusavonden zijn in principe iedere laatste maandagavond van de maand bij mij thuis in Nijmegen, en iedere eerste en derde maandagavond online. Iedereen die de basiscursus volgt of gevolgd heeft kan meedoen.

Weekend Focusing

Van 8 tot 10 november 2024 geef ik het weekend “De Kracht van Focusing” op de Refter in Ubbergen. Zie hiervoor de Agenda.

Dit weekend is uit te breiden tot een Basiscursus. Dat kan met een vervolgpakket van één privé-sessie, twee online-groepsbijeenkomsten van 2 uur en een live-dagdeel. Dit pakket kost 195 euro (korting is mogelijk). De data kunnen nog afgestemd worden. Met het weekend én het vervolgpakket samen heb je ook het Certificaat Basiscursus Focusing behaald.

Heb je interesse in de Basiscursus Focusing, in vervolgmodules, of in de Open Focusavonden of in het weekend, neem contact met me op.